Begrafenis in Beuningen

Wilt u een begrafenis in Beuningen georganiseerd hebben. Dan kunt u ons, Kienhuis Uitvaartverzorging, gevestigd in Denekamp, bellen om samen met u tot een passende plechtigheid te komen. Met onze ervaring met begrafenissen op zowel het rooms katholieke kerkhof in Beuningen en de protestantse begraafplaats in Denekamp kunnen wij u altijd helpen. Wilt u een begrafenis buiten Beuningen, maar in de regio Twente, dan kunnen wij als Uitvaartverzorging Kienhuis u ook terzijde staan.

Rooms katholieke kerk & kerkhof

De Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand kerk is een rooms-katholieke kerk aan de Beuningerstraat 75 in Beuningen in de Nederlandse gemeente Losser.

Geschiedenis

In de regeringsperiode van Karel de Grote (768 –814) en in de jaren daarna werden de bewoners van Twente bekeerd tot het Christendom. De eerste kerken in deze streek stonden in Oldenzaal en Ootmarsum. In de periode die volgde op de Tachtigjarige Oorlog (1568 – 1648) was de uitoefening van de katholieke eredienst in onze streken verboden. Het was de tijd van de schuilkerken en de klöpkes. Vanaf circa 1800 was er weer vrijheid van godsdienst in ons land, ook voor de katholieken. Het gebied van de tegenwoordige parochie Beuningen behoorde vroeger tot de parochies Rossum, Denekamp en De Lutte. In 1943 was er het eerste verzoek om een zelfstandige parochie Beuningen te stichten. In 1946 gaf aartsbisschop (de latere kardinaal) De Jong aan kapelaan Bolscher opdracht tot het oprichten van de parochie Beuningen. Daarmee werd deze de feitelijke bouwpastoor van Beuningen. Hevige strijd ontstond over de plaats waar het kerkgebouw moest komen te staan. Tenslotte werd gekozen voor de huidige plaats. Die grond was eigendom van H. Broenink. Op 1 april 1948 werd de eerste steen gelegd door pastoor Knuif van Denekamp. De bouw van de kerk werd verricht door de firma Ribberink te Hengelo en begon eind maart 1948. De hele bouw duurde ongeveer een jaar. Op 28 augustus 1948 werd de parochie Beuningen officieel opgericht onder het patronaat van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Op 10 april 1949 werd de kerk in gebruik genomen.

Achter de kerk is de Rooms Katholieke begraafplaats. Deze is op loopafstand van de kerk.

Opbaring in Aula

Wij denken graag met u mee wanneer u, uw geliefde of uw familie in de aula aan de Wiptoen in Denekamp. Beuningen heeft geen aula of mortuarium, vandaar dat gebruik wordt gemaakt van de aula in Denekamp. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Opbaring thuis in Beuningen

Een opbaring thuis in Beuningen behoort meestal ook tot de mogelijkheden voor uw passende uitvaart. Wilt u meer informatie over een thuisopbaring, neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Kloppendijk 32, 7591 BT Denekamp

0541-352100 (24/7 bereikbaar)

info@kienhuisuitvaartverzorging.nl